неділю, 6 липня 2014 р.

На дитячому майданчику

Біля моїх батьків на професорській колонії є дуже гарний дитячий майданчик, куди я люблю ходити з дітьми, коли ми туди приїжджаємо. Про професорську колонію взагалі можна довго розповідати: чому так склалось, що там гарно, що тому сприяє і які загрози тому гарно зараз є. Але я не про те. А про свої спостереження там. На майданчику. 
Поруч на гойдалці хлопець з дівчиною років так по 10-12. Розказують анекдоти. Один пам'ятаю ще зі школи:
"Баба Яга зібралась на бал. На голові має лише три волосинки. Думає, яку зачіску собі зробити. А, заплету собі косичку. Поки там плела-переплітала, одна волосинка вилетіла. Зроблю, думає, собі два хвостики. Поки резинку заплітала, то ще один волосок вилетів. Ех, каже, піду з розпущеним."
І новенький:
"Приносить слуга панові чай. Чого, питає пан, цього разу без пінки? Йди перероби. Слуга переробив, приносить другий чай, сцена повторюється. Приходить втретє, пан знову примахується. Тоді слуга не витримує і плює йому в чай - маєте з пінкою."

Хлопці теж десь років 10-12 катаються на роверах. Побачила дівчат. Почалась перекличка-штовханина, обзивання - залицянна одним словом, бо очі аж горять, так хочеться якось з тією другою статтю ввійти у контакт, контакт тільки троха в них недолугий виходить, мені ніяково якось то все слухати, та й не хочеться, щоб Любко на це все дивився. Не зі мною, принаймні. Не придумала нічого кращого, як піти з дітьми слимаків рахувати, яких того дня після дощу було чималенько.

Ближче до вечору на майданчик вийшла одинадцятирічна дівчинка Дарина з подругою і сестричкою Златою, на два місяці від Меланки молодшу. Як Дарина за малою дивилась: і гойдала, і речі їй носила, і тріпала від пісочку, не злилась на неї, ще й з подругою встигала побавитись і полазати сама всюди. Кожного дня з малою гуляє і нею опікується, каже, що розумає, що Злата каже і хоче, а мама не завжди. Ще б пак :-) 

Познайомилась із жінкою, в якої теж хлопчик з дівчинкою з різницею в два роки, тільки на два місяці молодші за моїх. З декрету виходити наразі не хоче. В садочок малого віддавати теж. З дітьми майструє, спокійна і всміхнена, каже, що не розуміє, як то працювати до восьмої вечора і наймати домробітницю, що жінка - це ж берегиня. Так і сказала. Приємно було почути таку точку зору від доглянутої, розумної, приємної в спілкуванні жінки.

Отаке. Слимаків було дуууже багато :-)


Немає коментарів:

Дописати коментар