пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

Що подарувати на хрестини або книжечки найменшеньким

В моєї подруги скоро народиться малятко і з цієї нагоди буде маленька вечірка. Даруватимемо дитячі книжечки. Гарна ідея - подумала я. А що мене окрім того попросили порадити як маму-книголюба і книгомана якісь хороші книжечки, то я вже вирішила зробити це солідно і щоби всі могли з цього скористати.

Отож, мій маленький список книжечок для малюків, випробуваний на моїх дітлахах та мені, який не претендує на вичерпність чи всеохопність але може стати гарною підказкою :-)

1. М'якенькі книжки

Книжечки із тканини та відкривними елементами видавництва "Кашалот"
Ми маємо книжечку про ангела-охоронця "Він завжди зі мною" і дітки її дуже люблять. Книжечки естетичні і безпечні для малюків.
ну і "я люблю татка" така мімімі :-)








2. Книжки-пампушки (вид-во "Розумна дитина")
Ці книжечки мають поміж сторінок щось таке схоже на туристиний килимок, що робить їх пухкенькими.
"Чемне кошеня" можу цитувати навіть вночі, то ж скільки разів ми її читали можете здогадатись)


3. Книжки-картонки
Ці дві книжечки мого улюбленого "Видавництва Старого Лева" ("А-ба-ба-га-ла-ма-га" теж улюблене, але старий лев остfннім часом просто б'є рекорди у виданні мега крутих книжок і не лише для діток)

"Абетка" - то такий "маст хев" кожної дитячої бібліотеки, навіть найменшенької, це вже класика.
А це миле поросятко полюбиться і хлопчикам і дівчаткам. Дуже хороша книжечка з мінімум тексту і з простими та гарними ілюстраціями.









4. Вірші
Маленьким діткам легше сприймати римований текст, недаремно усілякі потішки-забавлянки римовані а казки для найменших мають повторювані елементи.

"Улюблені вірші" абабигаламаги - то краса неймовірна, зачитана-перечитана, знана напам'ять і цитована за кожної нагоди.
"М'яке та пухнасте" - бешкетні та веселі віршики Івана Андрусяка з дещо дивними на перший погляд акварельними ілюстраціями, які проте нам дуже полюбились. Видавництво "Грані-Т"
"Баламутинки" та "Зайці в полі варять борщ" - гарні і добрі вірші (ВСЛ)






5. Історії з ілюстраціями
Якщо ви хочете, аби ваші дітки росли добрими, чуйними та з відчуттям прекрасного, тоді читайте їм ці книжки.Варіанти трішки на виріст, для 2 рочків і більше.



Неймовірні акварельні ілюстрації малює литовська письменниця Сігуте Ах. Українською вийшло дві її книжечки










З новенького, яке ще в руках не тримала але хочу. Для діток про митрополита Андрея Шептицького. Від "Аграфки" та "ВСЛ". Точно варте вашої уваги.


Книжка - то гарний подарунок і капіталовкладення. Набагато краще, аніж пластикові іграшки, які невдовзі стануть сміттям, яке розкладатиметься сотні років.

Якщо кому треба щось порадити по книжечках - звертайтесь. Залюбки допоможу, і не лише із дитячими книжками) Крім того, можна зробити приємність вашим рідним та дорогим людям та відправити їй подарунок - виріб від CoTasi та книжечку в гарному упакуванні у будь-яку точку України.

Немає коментарів:

Дописати коментар