пʼятницю, 30 травня 2014 р.

Переглянули з Тариком фільми за рекомендаціями Яськіва. Цитуючи Тарика "Як я звик до хорошого кіно, інакше вже й дивитись не можу". Дві чудові екранізації чудових романів, не знаю, чи матиму час їх прочитати, але "Розмальовану вуаль" Моема вже маю на електронній книжці.
Не вмію про кіно сказати краще ніж Яськів, тож просто його процитую. Про цей фільм і не тільки можна знайти тут., на сайті Олега Яськіва "Простір Кіно". Слово Маестро:


"Фільм “Нічний потяг до Лісабону” видатного данського режисера Білле Аугуста – про повернення до власних образів, які ми бачили у мріях на початку дорослого життя.


Білле Аугуста – визнаний інтелектуал, естет і гуманіст у європейському кінематографі. Більшість його фільмів – серйозні дослідження людської природи та світових культурних і політичних сюжетів, які знаходили глибокий відгук у вдячних глядачів та суворих кінокритиків.

І новий його фільм, знятий за романом-бестселлером Паскаля Мерсьє, зроблено з величезною повагою до слова і думки. Він взагалі дивовижно герметичний і універсальний. Рідко який фільм можна слухати з закритими очима, віддавши власній фантазії владу знімати своє кіно. З іншого боку, цей фільм можна дивитись і без звуку, насолоджуючись зображенням та за грою акторів складаючи власні діалоги. Саме глядач стає справжнім автором фільму, тому що все найголовніше відбувається всередині людини. Такий ефект – найбільший успіх будь-якого режисера і одна з таємниць творчого стилю Аугуста."

Ну а  "Розмальована вуаль" Керрана мене просто підкорила. Кіно просто розкішне.

"Фільм занурює у дивовижну атмосферу, насичену запахами, музикою, краєвидами і на цьому тлі – найголовніше – справжніми людськими характерами, які живуть, кохають, помиляються, здобувають. Орієнтальні, схожі на старий китайський живопис пейзажі, високі стосунки епохи джазу та місіонерських вчинків, кохання та ерзац, виплекані на аристократичному вихованні. Усе це не лише дуже красиво, але й по-справжньому переконливо. Такі речі не називають «мелодрамами», а хустинки та попкорн особливо недоречні."  - Олег Яськів
.

Немає коментарів:

Дописати коментар