вівторок, 10 лютого 2015 р.

Улюблені дитячі книжки - бест оф зе бест

Продовжую ділитися улюбленими і перевіреними дитячими книжечками. Цього разу абабагаламагівське. На мою думку, такі книжки - це маст хев у дитячій бібліотеці. 

1. "Велике місто, маленький зайчик або мед для мами".  Розказали Софія Ус з Іваном Малковичем, ілюстрації Софії Ус

Просто дуже гарна і добра книжка. Тепла і домашня. Був період, коли Любко просив читати її кожного дня, причому по кілька разів.
Тарас був навіть намалював на стіні в дитячій маму з зайчиком із обкладинки. І липовий чай для Любка звідтоді улюблений)







2. Іжачок і соловейко. Розповів Юрій Ярмиш, намалювала Юля Мітченко
Співзвучне мені із "Лісовою піснею" Лесі Українки. Ну або якщо хочете із вчинком мами Гаррі Поттера. Самопожертва заради когось, кого любиш. Аби він і його світ тривав. Тут заради друга. Ось така серйозна тема інтерпретована для найменших.
А в ілюстрації цієї книжки я просто закохана.








доказ любові до книжки на нашій стіні в дитячій

І напишу тут одразу ще про одну книжечку, яка не встигла стати нашою улюбленою, бо я майже одразу її подарувала, а нової ще не мала часу придбати.

Франсуаза Барб-Гааль "Як розмовляти з дітьми про мистецтво"

Нещодавно вийшла у ВСЛ. Переклад із французької. Дуже приємно тримати її в руках - якісно зроблена поліграфічно. 
"Простими словами і в зручній формі авторка підказує, як навчити дітей “бачити” картину, розуміти її і відчувати. На найбільш поширені й актуальні питання запропоновано лаконічні відповіді, покликані задовольнити цікавість і заохотити до нових пошуків. Це конспект, путівник, довідник і мистецький альбом водночас, який можна ретельно вивчати вдома, нашвидкоруч гортати у транспорті чи розглядати в парку. Книга адресована не лише натхненним батькам і педагогам, які прагнуть змалку зацікавити дітей світом мистецтва, – вона й для тих допитливих читачів і читачок, які ніяк не знаходили часу його пізнати." - з сайту ВСЛ.

Цікаво, що Любко зацікавився картиною Караваджо "Давид і Голіаф". Розпитува про неї багато. А потім з кухні чула, як він менторським тоном розказував те. що почув від мене Меланці :-)

Немає коментарів:

Дописати коментар