понеділок, 22 вересня 2014 р.

Нова чудова книжечка для підлітків

Дзвінка Матіяш "День сніговика" (літературна агенція "Discursus")
Нова книжечки від однієї з моїх улюблених письменниць Дзвінки Матіяш. Цього разу для підлітків та ще й новій серії, у якій вже вийшло окрім неї ще дві книжечки. На презентації своєї книжки "Історії про троянди, сіль і дощ" у книгарні "Є" минулого книжкового форуму Дзвінка поділилася, що хоче написати окрему книжку про одну з героїнь. Я не забула і дуже чекаю. 
"День сніговика" - роман-антиутопія про стерилізоване від снігу, кольорів, природної їжі, сміху, дерев, снів і багатьох чудових і потрібних речей суспільство. Головна героїня Ірма і маленький хлопчик, які "скупані в снігові" мають особливу місію, про яку не здогадуються. Вони живуть в особливому Медовому місті, де тече теж особлива Медова річка, якої боїться сам тиран, який править країною. 
Книжка неймовірно тепла, наповнена простою магією: бабусині млинці, плетені шалики з думкою про того, для кого цей шалик плететься, очищувальна сила сліз.  Про цю магію і говорив чарівник Хаул Софі з "Мандрівного замку Хаулу". Цією магією може оволодіти кожен, в кого відкрите серце. 
Коли я читала цю книжку, мені постійно хотілося дякувати Дзвінці. За такий гарний і добрий текст, який до сліз в мені резонував. Дякую, Дзвінко!

Немає коментарів:

Дописати коментар