неділю, 16 березня 2014 р.

Дитячі книжечки - то одна з моїх улюблених тем, і я можу про них говорити дооовго.  Хочу поділитися трьома різними, трьома любленими. Бо книжки люблять, коли їх беруть до рук і читають, вони тоді і пахнуть інакше. 

1. Іван Андрусяк. М'яке і пухнасте (вид-во Грані-Т)
Це віршики. Сучасна дитяча українська поезія. Весела і дотепна. Вони легко запам'ятовуються, і в нашій сім'ї вже розібрані на цитати. Ілюстровані прекрасними акварельками, які дуже пасують цим віршикам. Любко теж їх дуже любить. Крім того, є "Віршолюбики"  - музичний альбом для діток, де багато цих віршиків покладено на музику. Дуже кльовий проект.


2. 365 ідей для малювання (вид-во Країна Мрій)
Малювати - це круто. І хоча в неті можна знайти велику кількість ідей, мені приємніше мати на підхваті таку книжечку, яку можна помацати, повертіти в руках, взяти із собою в подорож. 





3. Тарас і Мар'яна Прохаськи. Хто зробить сніг (вид-во Старого лева)
Прохасько - він просто чарівник. Чарівник, який писав лише для дорослих. А це перша книжечка для діток, написана разом із дружиною. Ілюстрації теж намальовані дружиною, то ж вся книжечка така до деталей домашня, рідна. 
Вона і дитяча і доросла водночас, така як життя разом з дітьми, коли все переплітається і взаємопроникає, наче коріння дерев, така неперервна розмова-розповідь, що триває щодня.


Немає коментарів:

Дописати коментар