середу, 6 травня 2015 р.

Дитяча книжкова поличка: наші поповнення

Давненько не писала про наші дитячі книжечки. Виправляюсь) Читуни ми ще ті. Любко тішиться книжкам дуже і в мандри обовязково зі собою їх беремо. То ж:

Три мишачі новинки від видавництва Старого лева. Із великим задоволенням слідкую за тим, що вони видають. Усі три книжечки прочитані за два дні та вже подаровані. Любко просить ще)

1. Ервін Мозер "Мануель і Діді"

Книжка австрійського письменника із авторськими ілюстраціями. На кожній сторінці велика картинка-ілюстрація та трішки текстру + бонус знизу - маленька альтернативна історія в картинках, яку можна придумувати з малюком. Пригоди двох мишеняток-друзів поділені на чотири розділи: весна, літо, осінь, зима. 
Для маленьких і для тих, хто вчиться читати. Дуже гарний шрифт, поліграфія, переклад.
Любко із задоволенням розглядав прочитані та непрочитані історії. Читали кілька разів, доки не подарували. Але треба купити ще примірничок.
Подумала, що можна і собі спробувати малювати історії та писати до них текст. То гарно для малих фантазерів, які люблять малювати та для тих, хто вчиться писати. 


 2. Каріна Схапман "Мишачий дім Сема та Джулії"

Книжка, яка постала з проекту будиночку для маленьких іграшкових мишок. Будиночок величиною, певне, в людський зріст і містить безліч кімнаток, окремих помешкань, майстерень, магазинчиків. Наповнений незліченною кількістю деталей, оббитий тканинками 50-70 рр і увесь такий мі-мі-мі чи то пі-пі-пі :-)
Книжка така величенька і складається із невеличких оповідок проілюстрованих фото із цього будиночка. 
Дуже естетично.







3. Мартін Содомка "Як змайструвати автомобіль"

Книжка чеського письменника із його ж ілюстраціями наповнена детальними кресленнями частин автомобіля з підписами. Історія й полягає в тому, що троє звірят майструють автомобіль.
Зізнаюсь чесно, мені було не надто цікаво читати її Любкові. Однак йому було дуууже цікаво.
То ж усім любителям техніки дуже рекомендую.
Сподіваюсь, незабаром вийдуть й інші книжки цього автора: "Як змайструвати літак", "Як змайструвати велосипед". 





І ще один бонус-плюс
Ольга Гісь "Школа міркувань"

Вже давніше чула гарні відгуки про книжки цієї серії. А оскільки Любко вже доріс до них і активно сам рахує, додає, віднімає, пише букви і просить книжки із задачками, то купила її перед мандрівкою, взяла зі собою і не прогадала.

Переглянути усі підручники цієї серії можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар